Tænd / sluk ur

Hvis du ønsker at spare på strømmen, så er en af de nemmeste måder at gøre det på med et timer ur... Læs mere

Hvis du ønsker at spare på strømmen, så er en af de nemmeste måder at gøre det på med et timer ur. Et timer ur kaldes også for et ’tænd-og-sluk-ur’ eller for et ’døgnur’ i daglig tale. Uanset hvad du foretrækker at kalde dem så kan du med disse automatisk sætte dine stikkontakter til at slå fra på et bestemt tidspunkt i løbet af dagen eller natten. Læs meget mere om de mange fordele ved at investere i et tænd-og-sluk-ur.

Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 11

Side
pr. side
Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 11

Side
pr. side

Spar på strømmen med et tænd-og-sluk-ur i 2023
Langt de fleste husstande i dag bruger store mængder strøm i løbet af dagen, og det kommer ikke til at ændre sig i fremtiden. Alt fra vores fjernsyn til smartphones, computere, hårde hvidevarer og meget mere kører alle på strøm. En typisk husstand på to voksne og to børn bruger i dag hvad der svarer til 4.450 kWh om året. Et par bruger lidt mindre nemlig 2400 kWh om året imens en enlig person bruger ca. 1600 kWh om året.

Alle har derfor også kunnet mærke de stigende elpriser i løbet af år 2022, da priserne rundt regnet er fordoblet siden sidste år 2-3 kr. pr kWh til 4-6 kr. pr kWh. Helt konkret har det betydet ekstraregninger på flere tusinde kroner for rigtigt mange danskere, så det er ikke så underligt, hvis du er på udkig efter sparetips. Men bare rolig, det behøver ikke at være svært at spare på strømmen uden at det skal gå udover din livskvalitet og din økonomi.

En af de bedste måder du kan spare på strømmen på, er ved at bruge en eltimer eller døgnur til at skære ned på mængden af strøm du bruger på at have apparater til at stå på standby. For ca. 15% af alt strøm du bruger går til apparater der står på standby!

Sådan virker en eltimer / tænd-og-sluk-ur
En eltimer er enheder, der kan hjælpe dig med at spare penge ved kun at lade strømmen strømme ind i dine elektroniske apparater, når du har brug for det. Du kan indstille din eltimer til at tænde for strømmen på et bestemt tidspunkt inden for hvert minut, hvert kvartal eller på ugentlig basis, afhængigt af hvilken model af du vælger at købe.

Mekanisk set er der et relæ inde i et tænd-/sluk-ur, som aktiveres eller deaktiveres afhængigt af det tidspunkt, hvor du ønsker, at strømmen skal være tilgængelig for dine apparater. Selve tænd-og-sluk-uret bruger selv meget lidt eller stort set ingen strøm.

Sådan indstiller du dit tænd-og-sluk-ur
For at bruge et tænd-og-sluk-ur skal man først vælge en passende model, der passer til ens behov og elektriske apparater. Der findes både ure med en enkelt stikprop, der kan tænde og slukke for ét apparat ad gangen, og ure med flere stikpropper, der kan tænde og slukke for flere apparater på samme tid.

Når man har valgt et tænd-og-sluk-ur, skal man indstille det med de tidspunkter, hvor man ønsker at slukke og tænde for apparaterne. Dette kan gøres enten manuelt ved at indstille uret med de ønskede tidspunkter, eller automatisk ved at indstille uret til at slukke og tænde for apparaterne på bestemte tidspunkter i løbet af dagen, f.eks. når man går i seng eller forlader huset.

Når tænd-og-sluk-uret er indstillet, skal man blot tilslutte de elektriske apparater, der skal slukkes og tændes, til urets stikpropper. Derefter vil uret automatisk slukke for apparaterne på de indstillede tidspunkter, og tænde dem igen, når de er nødvendige.

Hvad kan du ellers gøre for at spare på strømmen?
At investere i et døgnur eller eltimer er bare en ting du kan overveje, hvis du gerne vil skære ned på dit strømforbrug. At spare på strømmen kan i mange tilfælde koste mange penge særligt hvis man ønkser at investere i nye hvidevarer eller et nyt og mere energivenligt fjernsyn. Disse tiltag er dog langt fra de eneste ting du kan gøre. Der er også mere budgetvenlige sparetips, som kan hjælpe dig her og nu. En ting du kan overveje er at bruge kabler til at forbinde dine elektroniske apparater i stedet for at have dem tilsluttet direkte til dit WIFI.

Årsagen til at dette kan virke er, at apparater der er slået til via WIFI skal bruge mere energi, da de altid skal være klar til at blive aktiveret. Hos Batteribyen har vi et stort udvalg af kabler i alle størrelser, som du finder på denne side.

Udover at bruge kabler i stedet for dit trådløse netværk, så kan du også overveje at investere i en elspareskinne eller en intelligent stikdåse. Med en intelligent stikdåse kan du nemt og hurtigt slukke for strømmen til flere forskellige apparater på én gang. Dette gør det i praksis lettere at spare på strømmen.

Batteribyen.dk: © 2003-2024 batteribyen.dk