G4-fatning

G4 LED pærer er klart det bedste valg til dig, der efterspørger det helt rigtige lys i en lille s... Læs mere

G4 LED pærer er klart det bedste valg til dig, der efterspørger det helt rigtige lys i en lille størrelse. De klassiske LED pærer G4 bruges oftest til lamper, der er retningsbestemte, men også til pærer, der kan lyse hele vejen rundt.

G4 LED pærer har fået deres navn på grund af deres lille størrelse. Der er nemlig kun 4mm mellem center til center på benene. Disse lyskilder bliver ofte brugt i køkkener, til indbyggede spots og nogle gange også til helt almindelige skrivebordslamper.

LED pærer G4 har en væsentligt længere levetid og et lavere forbrug end de tilsvarende glødepærer, og hos Batteribyen kan du altid finde et udvalg af billige lyskilder.

Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 11

Side
pr. side
Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 11

Side
pr. side

Det skal du vide om dine G4 LED pærer

G4 LED pærer er ofte lavvoltspærer, og de mest omtalte er de små LED G4 pærer 12V, der ofte bruges til køkkenspots og indbyggede spots.

Udover at du har valgt den klogeste og mest miljøvenlige løsning på en lyskilde, er der en masse fagtermer, du bør kende, når du skal sammenligne de forskellige muligheder for LED pærer G4.

Effekt

Effekten angiver den mængde energi, pæren bruger, mens den lyser. Når du vælger at købe LED pærer G4 frem for G4 pærer som glødepærer, vi du opleve, at forbruget er meget mindre end ellers. I Batteribyens udvalg af LED pærer G4 vil du opleve, at forbruget hos de enkelte LED G4 pærer vil være op til 10 gange mindre end en tilsvarende glødepære.

Farvegengivelse

Farvegengivelsen omhandler helt generelt lyskildens evne til at gengive rummets naturlige farve. Farvegengivelsen kan vurderes på en skala fra 1-100, hvor 100 vil svare til et naturligt dagslys.

Farvetemperatur

Farvetemperaturen fortæller om, hvor ”varmt” lyset fra pæren er. Farvetemperaturen angives i Kelvin, og jo højere tallet er, desto ”koldere” er lyset, der kommer fra pæren. Som udgangspunkt bør farvetemperaturen være min. 2700 Kelvin, hvis du vil opnå det samme varme lys, du vil få fra en glødepære. Hos Batteribyen tilbyder vi eksempelvis billig LED pærer G4 med 2800 Kelvin, der giver et varmt og hvidt lys.

Lumen

Lumen er et af de vigtigste fagtermer, du bør kende i forbindelse med dit valg af LED G4 pærer. Lumen er et udtryk for, hvor meget lysstyrke lyskilden har. Når vi taler om glødpærer, måles denne lysstyrke i Watt, men egentlig er Watt blot et udtryk for effekten og hvor meget energi, der bruges. Er du i tvivl om, hvor mange Lumen dine nye G4 LED pærer skal have, kan du hos Batteribyen finde en guide, der kan hjælpe dig til at sammenligne Watt med Lumen.

LED G4 pærer har desuden en af de mindste sokkeltyper, da der jævnfør pærens navn kun er 4 mm mellem center til center på benene.

Batteribyen.dk: © 2003-2022 batteribyen.dk