El-cykel batterier

Batteriet er en essentiel del af din elcykel og skal selvfølgelig fungere. Hos Batteribyen forhan... Læs mere

Batteriet er en essentiel del af din elcykel og skal selvfølgelig fungere. Hos Batteribyen forhandler vi en lang række af markedets bedste elcykel batterier. Batteriet skal være funktionsdygtigt og også kunne fungere i det danske vejr, hvor vinterens kulde påvirker alle batterier.
Det er vigtigt at du vælger den rigtige spænding på dit batteri i forhold til hvilken motor der driver din cykel frem. Der findes forskellige størrelser på motorerne hvorfor vi også forhandler batterier med forskellige spændinger: Vi forhandler batterier med følgende spændinger (V): 25,2V 26V 36V

Vis som Liste Gitter

6 varer

pr. side
Vis som Liste Gitter

6 varer

pr. side

Når du vælger dit batteri, skal du vælge en kapacitet der passer til dit behov. Hovedparten af batterierne har en kapacitet på mellem 40 og 80 km. I forhold til vedligeholdelse af batteriet ydeevne og levetid bør du følge 80-20-reglen. Det dikterer at du kun bør oplade batteriet til 80 % hvis du bruger det regelmæssigt, og ikke bør aflade det til mindre end 20 %. Det er optimal brug af batteriet og det forlænger batteriets levetid, ved at der ikke bliver slidt på ekstrem situationerne, der er når batteriet er næsten afladt og næsten opladt. De forskellige kapaciteter (Ah) vi forhandler er følgende:

20,8 Ah

14,5 Ah

11,5 Ah

17 Ah

10,4 Ah

13,6 Ah

18 Ah

21 Ah

25 Ah

13 Ah

 

Energien i dit elcykel batteri

For at finde den teoretiske effekt din cykel kan yde skal du gange dit spændingen på dit elcykel batteri med ampere. Det er V*Ah = Wh. Hvis du har et batteri på 26V og 17Ah giver det en teoretisk effekt Wh på 442 Wh. For at finde ud af hvor lang tid du kan køre på en opladning skal du dividere med motoren på din cykels effekt. Den kunne eksempelvis være 250. Så er det 442/250 = 1,76 time. Det vil sige at du kan køre med dit elcykel batteri i omkring 1 time og 45 minutter før det løber tør for strøm.

 

Der er en række faktorer der trækker i retning af kortere og længere brug

Det vil kunne køre længere, hvis du bruger motoren med en lavere ydelse, kører ned af bakke eller pedaler mere selv. Eller hvis du selvfølgelig slukker motoren.

 

Det vil køre i kortere tid, hvis du i mindre grad pedaler selv, kører op ad bakke og generelt kører i kuperet terræn. Derudover har vejret en betydning. Batterier har optimal brugstemperatur ved 25 grader. Derudover falder kapaciteten omkring 1-2 % for hver gang temperaturen falder en grad.

 

Vedligehold dit elcykel batteri

Det er en god idé at pleje dit elcykel batteri, og ved at følge et par enkle tips kan du forlænge levetiden markant.

 

  1. Du bør oplade batteriet ved stuetemperatur. Mens hvis det ikke kan lade sig gøre og du oplader det i garagen, udhuset eller skuret, bør der være over 10-15 grader
  2. Hvis du ikke skal bruge batteriet i længere tid, bør du lade det til 50 % og opbevare det ved stuetemperatur

I forlængelse af ovenstående bør du aldrig køre batterier helt fladt hvis det er under 5 grader udenfor, da disse lave temperaturer vil mindske batteriets kapacitet. 

Batteribyen.dk: © 2003-2024 batteribyen.dk