Hvilken strømforsyning / adapter skal jeg vælge

Hvilken strømforsyning eller adapter bør du vælge?

Der er to forudsætninger der skal være opfyldt, for at en adapter er kompatibel med et specifikt elektronisk apparat. For det første skal han-stikket fra adapteren passer 100% ind i hun-stikket på apparatet. Dernæst skal adapteren leverer nogenlunde samme antal volt og ampere, som apparatet kræver for at kører.

 

Stikkene

Adapterstik kommer I mange forskellige former og størrelse. Det mest almindelige er dog et lille cylindreformet stik. Selvom mange af disse små runde stik ser ens ud for den uindviede, så er der rent faktisk en række afgørende forskelle, man bør være opmærksom på, inden man slutter adapteren til sit elektriske apparat. Nogle stik har et lille ben i midten, og længden på stikket kan også variere en del. De fleste af de adaptere vi sælger på batteribyen.dk leveres dog med en række ekstra stik.

 

Skal antallet af Volt og Ampere matche originaladapterens?

Det er en udbredt misforståelse, at en ny adapter altid skal have same effekt-specifikationer som den originale. Med meget få undtagelser, kan adapterens effekt adskille sig fra originalen. Så længe effekten befinder sig et sted i omegnen af originalens, kan en ny adapter sagtens levere tilstrækkelig og sikker energi til et elektrisk apparat. Hvorfor kan man så spørge? Det ampere input, der er beskrevet på elektriske apparater, er et maksimum input. I virkeligheden er det krævede input ofte lavere end det der står på apparatet. Adapterens output kan derfor godt adskille sig fra det der er beskrevet på apparatet. Man kan se adapterens ampere output som en mulig kapacitet det elektrisk apparat kan bruge af, og ikke som en konstant strøm, der proppes ned i halsen på apparatet. Apparatet tager hvad det skal bruge og ikke mere. Grundlæggende set, må ampere antallet derfor godt variere fra hvad apparatets originaladapter leverer, mens antallet af volt helst skal være det samme eller +/- 10%.

Gå til strømforsyninger her

Batteribyen.dk: © 2003-2022 batteribyen.dk