Solcellelamper

Vil du også gerne berige din have med et smukt og behageligt lys, hvor du samtidig ikke behøver i... Læs mere

Vil du også gerne berige din have med et smukt og behageligt lys, hvor du samtidig ikke behøver installere kabler og tilføre strøm, så er udendørs solcellelamper til haven lige noget for dig. Vi har samlet et udvalg af solcellelamper til nem montering på både væg og stolper. Vores kraftige solcellelamper fås både små såvel som store, og giver dig en god og miljøvenlig belysning til de mørke aftener og nætter.

Se hele udvalget af vores lamper, der anvender solcelle teknologi herunder.

Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 20

Side
pr. side
Vis som Liste Gitter

Varer 1-10 af 20

Side
pr. side

Solcellelamper til haven

Lys i haven giver en rar og tryg fornemmelse ved mørkets frembrud og i de kolde vintermorgener, hvor der intet er at se. Det kan dog være bøvlet at skulle installere kabler og tilføre strøm rundt omkring i haven, men heldigvis finders der udendørs solcellelamper, som giver en fin og miljøvenlig belysning helt uden installation.

Der er mange fordele ved solcellelamper til haven heriblandt:

- Ingen omkostninger til strømforbrug da de oplades via solceller

- Længere levetid takket være LED pærer

- Ingen kabler og bøvlede installationer

- Kan placeres hvor du ellers ikke ville kunne trække strøm til

- Lyset kan tændes automatisk ved mørkets frembrud

- Afhængig af lampe kan du få mellem 8 til 12 timers lys om dagen

- Lamperne kan bruges praktisk såvel som dekorativt til haven

- Kan monteres på både stolpe og væg afhængig af lampetype

- Kan købes med bevægelsessensor, der kan skræmme tyve væk

- Godt for miljøet

De mange praktiske fordele og det miljøvenlige aspekt er også en af årsagerne til, at vi i Danmark ser en stigende interesse for udendørs solcellelamper til haven, uanset om de placeres på væg, stolper eller ved terrassen.

Værd at vide om lyset på solcellelamper

Hvor meget en solcellelampe lyser op, afhænger i høj grad af modellen, da de kan være bygget til forskellige formål. Nogle afgiver et kraftigt lys, men du ønsker heller ikke at lyse hel nabolaget op, og derfor kan du med fordel kombinere forskellige lamper, hvoraf nogle vil have en praktisk funktion og andre dekorativ. De bedste solcellelamper er derfor ikke nødvendigvis dem med højst lumen, da formålet lige såvel kunne at have en dekorativ lampe til haven. Solcellelamperne der monteres på væg, er typisk kraftigere, eftersom de oftest hænger ved hoveddøren eller skuret, hvor du har behov for en skarp belysning.

Hvor længe din udendørs solcellelampe kan lyse op hver dag, afhænger af både batteri, pære og solenergi. En lampe af god kvalitet kan snildt holde fra 8 til 10 timer om dagen, og nogle af bedste kan holde helt op til 20 timer, hvis de har fået tilstrækkelig solenergi.

Opladning af solcellelampe

Det er ret simpelt, hvordan solcellelamper fungerer – hvis den ikke får energi fra solen, så virker den simpelthen ikke. Kort fortalt optages energien i et solcellemodul, hvorefter energien lagres i et batteri. Derfor er det perfekt at have udendørs, fordi du kan samle solenergi i løbet af dagen, som kan anvendes om aftenen, når det er blevet mørkt.

Da vejret svinger meget i Danmark, betyder det også at mængden af sollys varierer fra dag til dag.

Når du lige har sat din solcellelampe op i haven, så skal du bevæbne dig med tålmodighed, da batteriet skal lades i op til 2 dage ved høj solskin, er vejret overskyet, kan der gå helt op til 10 dage.

For at få det mest optimale ud af din solcellelampe, så bør du sørge for at solcellemodulet kan få tilstrækkeligt lys igennem dagen. Derfor kan du med fordel vende lampen mod syd og gerne i det fri, da eksempelvis træer kan skygge for solstråler. Solcellerne bør ligeledes være fri for støv og snavs, der kan påvirke batteriopladningen.

Ønsker du at bruge lamperne udendørs om vinteren, så bør du helt sikkert vælge nogle af dem i højere kvalitet med et godt solcellepanel og batteri, der samtidig er udformet i solidt materiale.

Batteribyen.dk: © 2003-2022 batteribyen.dk